holodservice
 

Заказ обратного звонка

Provide us with your phone number

Заказ обратного звонка

Your callback has been sent sucessfully

Прообразом побутового холодильника прийнято вважати апарат французького інженера Ф.Карре, запропонований ним в 1860 р і призначений для отримання водного льоду. У 1862 р. на Всесвітній Лондонській виставці Ф. Карре продемонстрував засновану на аналогічному принципі машину більшої продуктивності для виробництва блочного льоду.& nbsp;Машина являла собою маленьку грубку з вбудованим котлом для рідкого аміаку. Аміак, випаровуючись в результаті нагріву, надходив по трубці в охолоджуючий котел. Внаслідок випарного охолодження вода, що оточує котел, замерзала, утворюючи лід. У машині Каре, однак, не вдавалося охолоджувати безпосередньо повітря в приміщенні або рідина, як в сучасних холодильниках. Над вирішенням цієї проблеми працювали фахівці багатьох країн. Постійно тривали пошуки більш економічного і компактного джерела енергії. Зокрема, в Швеції було запропоновано в машині Карре замість грубки використовувати газовий пальник.

поштовхом до створення сучасної побутової холодильної техніки сприяла розробка в 1874 р Мюнхенським вченим К.Лінде холодильної машини. Досліджуючи різні існуючі в той час системи виробництва холоду на основі отримання і подальшого використання штучного льоду, він прийшов до висновку, що їх коефіцієнт корисної дії дуже низький і що безпосереднє охолодження повітря в приміщенні або рідин було б набагато ефективніше і вигідніше. Переконавши в цьому виробників пива, К. Лінде отримав кошти для розробки холодильної машини. Перша створена ним холодильна машина, що працювала на метиловому ефірі, була випробувана в Мюнхені на пивоварному заводі. Виготовлена в 1874 р друга машина, що працює на аміаку, до 1908 р експлуатувалася на пивоварному заводі в Трієсті. Ці машини, як і наступні моделі, мали більші ефективність, надійність, і технічний рівень, ніж всі попередні машини для виробництва льоду.

у 1908 р. в Парижі на 1 Міжнародному конгресі з холоду було винесено рішення про сприяння справі освоєння холодильних машин для домашніх і дрібнопромислових потреб:
«маючи на увазі блага і вигоди, які можуть принести землеробству, торгівлі і промисловості всіх країн розвиток холодильної справи, Конгрес просить громадську владу всіх країн полегшити пристрій холодильних пристосувань в домашньому, сільському і дрібному промисловому господарстві, зокрема, обмежити до можливого мінімуму регламентацію і формальності щодо користування холодильними машинами».від старого до нового

Перший побутовий компресійний холодильник з'явився в 1910 р. в США, а роком пізніше американська фірма "General Electric «приступила до виробництва холодильної машини» Одіфрен" для побутових холодильників і торгових шаф, названої ім'ям її творця - французького вчителя фізики Марселя Одіфрена. Машина Одіфрена, конструкція якої була розроблена ще в 1894 р. (патент Німеччини № 82314, 1895 р.), стала першою автоматичною холодильною машиною. Переваги цієї машини: висока інтенсивність теплообміну, відсутність сальників і клапанів, простота обслуговування і ремонту холодильників (1-2 рази на рік міняли приводні ремені і 2 рази на рік змащували два підшипника).

з кожним роком число таких машин збільшувалося, і в 1923 р в Америці налічувалося вже 20 тис.побутових холодильників. Ці холодильники мали форму скрині з темною дерев'яною обшивкою, коштували 900 дол. і більше, і були предметом розкоші. Холодильні машини» Одіфрен " випускали до 1928 р.

Перший побутовий холодильник з автоматичним регулюванням температури в камері, спроектований Копеландом, був виготовлений в США в 1918 р., а вже в 1925 р. їх було випущено близько 64 тис. в якості холодоагенту використовували сірчистий ангідрид або аміак. Компресор приводився в обертання за допомогою ремінної передачі від електродвигуна. Холодильний агрегат встановлювали зверху. Дерев'яна шафа з корковою теплоізоляцією мала товщину стінок 140 мм.

в 1926 р фірмою «General Electric» була створена герметична холодильна машина, що отримала згодом назву «монітор Топ». В кінці 20-х років почали випускати холодильники у вигляді суцільнометалевої шафи.

у зв'язку з активною організацією в США серійного виробництва побутових холодильників, в якості холодоагентів до кінця 20-х років XX ст.широко використовувалися сірчистий ангідрид і аміак. Після випуску в 1930 р компанією «Кінетик Кенікалз Інк» (США) перших партій дихлордифторметану, що відноситься до групи хлорфторвуглеців (ХФУ), і організації його промислового виробництва в 1932 р багато холодоагенти, крім аміаку, майже повністю зникли з ринку збуту. Ця ж компанія ввела в обіг торгове найменування ФРЕОН-12. Позначення холодоагенту буквою R, також як найменування ФРЕОН стало загальноприйнятим. Перші побутові холодильники, що працювали на холодоагенті R12 (фірма «General Electric») з'явилися в 30-х роках.

у 1936 р.потужності американських заводів з випуску компресійних холодильників на R12 становили 2 млн. шт., а німецьких - 40000 шт. на рік.

починаючи з 30-х років, в США йде бурхливий розвиток виробництва побутових холодильників:
в 1930 р фірма «Фріджирер» (США) почала випускати холодильники нового типу - двокамерні, які не отримали, однак, в той час широкого поширення.

в 1931 р фірма «Serval» (США) вперше застосувала в герметичних машинах в якості регулюючого органу капілярну трубку, що дозволило відмовитися від більш складного поплавкового вентиля і ресивера, і сприяло підвищенню їх надійності.

в цей же час організовується виробництво холодильників підлогових, настінних, вбудованих з нижнім і бічним розташуванням морозильної камери. Освоюється виробництво ротаційного компресора (фірма KEIVINATOR) і 2-х випарних систем охолодження для вертикальних двокамерних холодильників, які отримали пізніше загальне визнання в світі.

на вимогу ринку холодильний агрегат перенесений з верху під днище шафи, незважаючи на ускладнення конструкції і подорожчання виготовлення.

у 1957 р.на американському ринку вперше з'явилися холодильники з примусовою циркуляцією повітря - система «No Frost» з необмерзаючими стінками. У 1959 р.було налагоджено їх серійне виробництво. В даний час вони є найпоширенішими в США і складають близько 70% випуску всіх видів холодильників.

В 60-е роки в США освоюються нові конструкційні і теплоізоляційні матеріали (АБС-пластик і пінополіуретан - ППУ), магнітні ущільнення дверей, високооборотні мотор-компресори, що дало можливість збільшити ємність холодильників і знизити температуру в низькотемпературній камері при одночасному зниженні собівартості та цін. Впроваджуються нові технології серійного виробництва, що дозволяють одночасно випускати кілька моделей з уніфікацією по вузлах і деталях до 80%, із загальною програмою випуску понад 0,5 млн. шт. на рік, у тому числі потокові лінії для заповнення шаф ППУ - теплоізоляцією. Перші багатофункціональні багатокамерні холодильники з льодогенераторами і роздачею холодної води і льоду через двері створюються в США в 1973 р

в Європі виробництво компресійних холодильників розвивалося менш активно, ніж в США і 1912 р знаменується початком їх серійного виробництва. Фірма AEG (Німеччина) освоїла дводверний холодильник ємністю 160 л з габаритними розмірами 1600x750x1900 мм.зовнішні стінки облицьовувалися білою кахельною плиткою, в холодильній камері встановлювалися гратчасті оцинковані полки. Початкова ціна становила 1750 DM.

Щоб відправити нам заявку про заміну запчастин, заповніть, будь ласка, форму замовлення нижче, або зв'яжіться з нами за вказаними номерами телефонів і e-mail.
Вкажіть ваше ім'я(*)
Пожалуйста, введите свое полное имя.

Контактний номер телефону(*)
Укажите корректный номер телефона.

Вкажіть Ваш email(*)
Укажите корректный адрес email.

Вкажіть модель холодильника(*)
Неверный ввод

Короткий опис проблеми(*)
Неверный ввод

Неверный ввод

Ми пропонуємо ремонт побутових і торгових холодильників

  • Атлант «Atlant»
  • Індезіт «Indesit»
  • Мінськ «Minsk»
  • Снайг «Snaige»
  • Стинол «Stinol»
  • Норд «Nord»
  • Swizer «Swizer»
  • Beko «BEKO»
  • Арістон «Ariston»
  • Электролюкс «Electrolux»
  • Зануссі «Zanussi»
  • Морозильні камери
  • Ariada «Ariada»
  • Cold «Колд»
  • Полер «Polair»
  • Росс «Ross»
  • ТехноХолод
  • Морозильні ларі
  • Холодильні вітрини
  • Холодильні шафи
  • Холодильні столи
  • Пивні охолоджувачі
  • Холодильні регали
  • Морозильні бонети
  • Медичне холодильне обладнання
  • Фармацевтичне і лабораторне обладнання

Виконані роботи