Характеристики
основною характеристикою холодильних стелажів, яка робить різницю між ними і холодильними вітринами, є велика Демонстраційна площа стелажів. У гірках можна викласти великий асортимент продукції, яка викладається вертикально на полицях і відкриває прекрасний огляд для покупців.
дуже важливий момент, що завдяки своїй компактності, холодильні гірки займають мінімальну площу. Температура в цих установках підтримується від 0 до + 10С.
Класифікація
холодильні гірки за своїми технічними характеристиками класифікуються:
1. На гастрономічні охолоджувані стелажі, які призначені для виробів з м'яса і молочних продуктів. Температура в них підтримується від +1С до +7С;
2. На гірки для м'ясних напівфабрикатів, які демонструються в розфасованому вигляді, риби і рибних консервів. Температура зберігання продуктів від 0 до + 2С;
3. На гірки для фруктів і овочів, в яких полиці навішені під нахилом в два ряди, а на задній стінці гірки вмонтовано дзеркальне полотно, що робить демонстрацію фруктів більш ефектною;
4. На контейнерні холодильні гірки, з передбаченим нижнім відділення і без полиць. У цьому нижньому відділенні зберігають продукти, розфасовані в контейнери.
Установка
По тому, як встановлюють холодильні гірки в торговому залі, вони діляться на:
1. Острівні гірки, коли спаровують дві холодильні гірки задніми стінками один з одним. Виходить окремо стоїть острівець холодильних гірок;
2. Пристінні стелажі, які встановлюються по периметру торгового залу уздовж стін. В кінці кожного ряду до пристінної гірці може бути приставлений торцевої модуль холодильної гірки.
технічною характеристикою, що відрізняє гірки від інших холодильних установок, є їх велика Демонстраційна площа полиць і ємність камери. Хладоохлаждающие агрегати виносяться і монтуються поза торгового залу, що знижує шумові і теплові показники торгового залу. Недоліком таких стелажів можна вважати складність демонтажно-монтажних робіт при їх установці в торговому залі.
{gallery}/v_works/23{/gallery}.